Now Playing Tracks

White

Putih. Semakin dekat dengan pemilu tahun ini, saya merasa semakin yakin bahwa saya tidak tertarik dan cenderung muak dengan hal2 yg berkaitan dengan hal tersebut.
Bilang saja saya apatis, tidak ikut bertanggung jawab untuk masa depan bangsa, whatever lah, pilihan kok. Menurut saya, ada banyak cara untuk langsung berbuat untuk bangsa, bukan cuma sok2an gagap politik, turun tangam langsung lah berbagi sama orang2 yg membutuhkan, as simple as that.
Saya terang2an akan jdi golongan putih. Kenapa? Karna menurut saya tidak ada figur yg saya anggap cucok buat jadi presiden dll itu.
Ada sih yg katanya capres yg bagus, tapi sejak doi bilang Mau maju setelah disuruh si mega itu loh, saya langsung ilang feeling. Nyapres aja hrus disuruh2, trus nanti klo si mega nyuruh ini itu pas udah jadi presiden? Nggih aja gtu?
Yaa apapun lah hasilnya, saya cukup liat hasilnya aja lah kerjanya bagus atau ngga, klo Ga bagus dan bisa disetir2 yaa saya ketawa aja lah.
Imho, pemimpin yg baik itu bisa memimpin dirinya sendiri dan orang lain, bukan bisa disetir..
Yah namanya jga Indonesia, inget jaman Pak Habibie dilengserkan? Karna kebanyakan partai politik cuma ingin kekuasaan, bukan ingin rakyatnya sejahtera. Ganti aja presidennya bukan berdasarkan kualitas, tpi kepentingan..
Yah, namanya jga bobrok.

-Isi kepala sore ini

Sesungguhnya benar jika dikatakan, seseorang yg memantaskan diri lah yang akan disegerakan.
Mungkin baiknya jangan ingin menyegerakan karna orang2 banyak yang sudah, tapi karna memang kita sudah siap, pantas, dan mampu (bukan masalah duit sih).
Coba berkaca dulu, baru komentarin orang lain ya sist. :)

afternoonsnoozebutton:

A pastor in Seoul, South Korea has created a “baby box” for people so that people who would otherwise abandon or kill their newborns can leave them somewhere safe instead. The box has a light, a towel lining, and a bell rings as soon as a baby is placed in it so the pastor, his wife, or one of his staff can come and get it right away.

Lee Jong-rak started the box in 2009, and has welcomed all babies, often disabled or the children of single mothers, that have been placed in the box since. The babies are given a loving home, food, and shelter in his orphanage. Currently, an average of 17-18 babies are placed in the box every month. 

One mother who had considered poisoning her baby before she heard about the Baby Box left her baby in the box with a letter pinned to his clothing that read: 

‘My baby! Mom is so sorry.
I am so sorry to make this decision.
My son! I hope you to meet great parents,
And I am very very sorry.
I don’t deserve to say a word.
sorry, sorry, and I love you my son.
Mom loves you more than anything else.
I leave you here because I don’t know who your father is.
I used to think about something bad but I guess this box is safer for you.
That’s why I decided to leave you here.
My son, Please forgive me.’

- ‘A single mother’s tearful letter’

Lee Jong-rak is the subject of a documentary called “The Drop Box”, which I haven’t seen - but I can recommend this 13 minute Dateline video. You can find the Facebook page for the BabyBox here.

Kok sedih„, :(

If you’re looking for the word that means caring about someone beyond all rationality and wanting them to have everything they want, no matter how much it destroys you, it’s love! And when you love someone, you just, you don’t stop, ever. Even when people roll their eyes or call you crazy, even then. Especially then! You just.. you don’t give up! Because if I could give up, If I could just, you know, take the whole world’s advice and move on and find someone else, that wouldn’t be love. That would be some other disposable thing that is not worth fighting for.

Ted (How I Met Your Mother S09E17)

This is what I defy my “Ted” :’

(via matzenmatzen)
To Tumblr, Love Pixel Union